7 Eylül 2019 Cumartesi

Sektörel Rekabet Nasıl Olmalıdır?

Ülkemizde enerji kullanımı dünya ortalamasının iki katından fazla büyüyeceği ön görü edilmektedir. Yıllık ve dönemsel tahminlerde sağlanacak küçük bir eniyileme dahi orta ve iri ölçekli enerji şirketlerinde milyonlarca dolar değerinde bir kazanım karşılamaktadır.

Türkiye'nin AB çevre standartlarına geçmesi ve Kyoto Protokolü'nün gereklerini yerine getirmek için yaklaşık 140 milyar dolar gerektiği anlaşılıyor. Rekabet Kurumu'nda kıdemli rekabet uzmanı olarak yaklaşık 10 yıl görev almıştır.

Ticaret

Kamyonla ticaret yapan çok da fazla satıcı yoktur ve gereken tek şey kamyon ve kamyon ehliyetidir. Mevcutta ticarethane tarifesinden sarfedilen elektrik ücretlerinin düşürülmesi.

Kurumsal olarak etraf standartları alma ve uygulama konularında uzmanlara ihtiyaç artacak. Firmaların kuruluş planlamaları ve programlarının yürütülmesi konularında hukuki destek karşılamaktadır. İşletmenin tedarikçi karşısındaki pazarlık gücünü tespit etmek için dağıtım kanalındaki temas türleri tanımlanmalı ve değerlendirilmelidi. Detaylı bilgi: https://sites.psu.edu/khushboorclblog/2013/10/03/rhetorical-essay-analysis/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder